2106813644 Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Απώλεια βάρους

Υπάρχει, άραγε, κανείς που δεν τον ενδιαφέρει να έχει καλή υγεία, αλλά και καλή εμφάνιση;

Μάλλον, όχι! Ο καθένας μας θέλει και μπορεί να έχει και καλή υγεία, και καλή εμφάνιση. Αρκεί να τα προσέχει και να τα φροντίζει και τα δύο.

Τόσο η υγεία, όσο και η εμφάνισή μας, δεν εξαρτώνται μόνο από αυτό που δεν κάναμε χθες ή από αυτό που θα κάνουμε αύριο, αλλά κυρίως από αυτό που κάνουμε σήμερα.

Την στιγμή που καταρρέουν όλες οι “μαγικές μέθοδοι” αδυνατίσματος, είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά, ότι δεν υπάρχει πιο υγιεινός και μόνιμος τρόπος απώλειας ή απόκτησης βάρους από την βιωματικά σωστή διατροφή.
Και επειδή η καλύτερη και πιο σίγουρη θεραπεία είναι η πρόληψη, ποτέ δεν είναι αργά για “εκπαίδευση στη σωστή διατροφή”.

Θεωρείς, λοιπόν, ότι είσαι έτοιμος/η για αυτό το “ταξίδι”; Αν η απάντηση είναι “Ναι!”, αυτά θα σε βοηθήσουν σίγουρα:

  • Μάθε περισσότερα για τις διατροφικές σου συνήθειες τηρώντας ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο διατροφής, όπου θα γράφεις ο,τιδήποτε τρως και πίνεις, καθώς και πότε ακριβώς το τρως ή το πίνεις. Επίσης, εάν θέλεις, μια σύντομη περιγραφή των συναισθημάτων σου της ίδιας στιγμής θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη.
  • Επίλεξε 2 ή 3 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις μόνος σου στην διατροφή σου. Όπως π.χ. “πρέπει να τρώω περισσότερα φρούτα”, ή “καλό θα ήταν να αρχίσω να τρώω περισσότερη πρωτεΐνη”.
  • Κάνε έναν μικρό κατάλογο από ενέργειες που μπορούν να σε αποσπάσουν από τη σκέψη του φαγητού (να επικοινωνήσεις με φίλους σου κλπ.)
  • Ζήτησε τη σωστή στήριξη από ένα οικείο σου πρόσωπο εάν το πρόβλημα με το βάρος σου είναι μικρό, ή από έναν επαγγελματία ειδικό, εάν αυτό είναι μεγαλύτερο.
  • Θέσε ρεαλιστικό στόχο για το βάρος που θέλεις να χάσεις, καθώς και για το χρόνο που θεωρείς ότι χρειάζεται γι’ αυτό. Θυμήσου :

Δεν υπάρχει “αυτόματη” απώλεια βάρους!

  • Επικεντρώσου περισσότερο στο πώς θα διατηρήσεις αυτή την απώλεια.
  • Μην ξεχνάς τη συμβολή της άσκησης και του νερού σ’ αυτή τη διαδρομή και απόλαυσέ την.

Είναι όμορφο το ταξίδι που έχει προορισμό

το να είμαστε υγιέστεροι, ομορφότεροι και,

πάνω απ’ όλα: ευτυχισμένοι!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασία Ασημακοπούλου

Κλινική Διαιτολόγος
Πτυχ. Χαροκοπείου Πανεπιστημίου


Ηρακλειδών 6, Χαλάνδρι Τ.Κ. 152 34 +30 210 68.13.644 info@dnc.gr


Ωράριο λειτουργίας

 

Ημέρες 
Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ
Τρίτη 7:30π.μ.-2:30μ.μ.
Τετάρτη 2:30μ.μ.-9:30μ.μ.
Πέμπτη 7:30π.μ.-2:30μ.μ.
Παρασκευή 2:30μ.μ.-9:30μ.μ.
Σάββατο 7:30π.μ.-2:30μ.μ.

 

 

Top