Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

Φυτικές ίνες

Φυτικές ίνες: Τα πολύτιμα συστατικά, που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, παίζουν καταλυτικό ρόλο στη βραδύτερη απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα και δεσμεύουν μέρος του λίπους και της χοληστερίνης των υπόλοιπων τροφών με τις οποίες καταναλώνονται μαζί. Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας τις “στερεί”, αφού μάθαμε να καταναλώνουμε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικά, και σπανίως το κυρίως γεύμα μας αποτελείται από όσπρια.

Όμως, πολλοί είναι οι τρόποι για να αυξήσουμε την πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή μας, όπως:

  • Καταναλώνουμε ψωμί, αρτοσκευάσματα και δημητριακά ολικής άλεσης
  • Ενισχύουμε με ωμά ή αποξηραμένα φρούτα τα δημητριακά του πρωϊνού μας
  • Προτιμούμε μια μπάρα βρώμης για σνακ
  • Προσθέτουμε λιναρόσπορο στο γιαούρτι μας
  • Συνοδεύουμε με στικς λαχανικών τα σάντουϊτς μας
  • Εμπλουτίζουμε με επιπλέον λαχανικά τις σάλτσες των ζυμαρικών μας
  • Καταψύχουμε λαχανικά (φασολάκια, χόρτα, πιπεριές κλπ.), έτσι ώστε να υπάρχουν πάντοτε διαθέσιμα για την παρασκευή των γευμάτων μας
  • Επιλέγουμε να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους (όχι σε χυμούς)
  • Προσθέτουμε όσπρια στη σαλάτα μας (φακές, καλαμπόκι, φασόλια, κλπ.)
Top